Venezuela utökar omfattningen av sin remitteringsplattform med Bitcoin & Litecoin

Den venezuelanska regeringen är planerad att se över sin kryptokompatibla överföringsplattform Patria – vilket möjliggör full drift med bitcoin (BTC) och litecoin (LTC) plånböcker.

Plattformen tillåter individer baserade utomlands att skicka överföringar till familj och vänner i Venezuela – och gör det också möjligt att göra inhemska överföringar i krypto. Dess operatörer hävdar att Patria har cirka 20 miljoner användare.

Kryptoöverföringar har blivit allt populärare i landet, vilket är föremål för strikta USA-ledda sanktioner som hindrar banker och internationella betalningsleverantörer från att hantera Venezuela-bundna transaktioner.

Enligt ett officiellt Facebook-inlägg och ett relaterat blogginlägg kommer Patria att uppdateras – även om ingen tidslinje gavs för detta, och några av de nya funktionerna kommer initialt endast att finnas tillgängliga i betatestningsläge.

Ändringarna kan emellertid se till att en fast provision tas ut för alla transaktioner som genomförs i LTC, BTC och den statligt utfärdade petro (PTR).

Patria har också grundläggande utbytesfunktioner, men dessa kan ställas in för en modernisering, med handelspar för petro-bitcoin och petro-litecoin.

Plattformen tillåter också användare att ta ut tokens från sina bitcoin- och litecoin-plånböcker direkt till den smarttelefonbaserade, statliga PetroApp. Dessutom kommer överföringar i petro också att aktiveras.

Plattformens operatörer lovade att fler nya funktioner också var på väg och skrev,

”Patria-plattformen kommer gradvis att omfatta alla dessa tjänster och mer. På grund av deras omfattning kommer de att kräva flera dagars uppdatering och övervakning. ”

Flytten följer en förklaring förra månaden från kryptotillsynsmyndigheten, National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (Sunacrip), som sa att det skulle öka mängden krypto som kan skickas som överföringar, tillåta medborgare att använda LTC- och BTC-plånböcker och aktivera krypto-till-krypto-utbyte.