Synthetix kondigt een verhoging van $ 12 miljoen aan onder leiding van Paradigm, Coinbase Ventures en IOSG

De Synthetix DAO heeft een aantal nieuwe, misschien verrassende stemmen aan zijn bestuur toegevoegd.

Vandaag kondigde het synthetische activaprotocol een fondsenwerving van $ 12 miljoen dollar aan onder leiding van durfkapitaalbedrijven Paradigm, Coinbase Ventures en IOSG

De fondsen kochten SNX-tokens rechtstreeks van de schatkist van DAO en „zullen waar mogelijk bijdragen door liquiditeit te verschaffen in de vorm van SNX-onderpand, en ook deelnemen aan het snel evoluerende community governance-systeem“, luidt de aankondiging.

„We zijn verheugd over de ondersteuning van synthetixDAO bij het bouwen van het toonaangevende platform voor synthetische activa“, aldus Paradigm-investeringspartner Arjun Balaji. „Synthetix heeft een van de beste community’s in crypto en we zijn blij daar deel van uit te maken.“

De investering is opmerkelijk omdat het een van de eerste voorbeelden is van fondsen die rechtstreeks investeren met en via een project dat wordt beheerd door een DAO. Hoe VC’s omgaan met door DAO beheerde protocollen, is de laatste tijd een hot topic, waarbij sommigen beweren dat VC’s geen voorkeursbehandeling zouden moeten krijgen, terwijl anderen zeggen dat VC’s, net als elke andere entiteit, welkom zijn om deel te nemen aan een open ecosysteem.

Een recente Tweet-thread van Hayden Adams, de oprichter van Uniswap, pleitte voor het werken met virtuele valuta, zolang ze de juiste zijn.

Jordan Momtazi, een belangrijke bijdrager aan Synthetix DAO (en de voormalige COO pre-governance decentralisatie van Synthetix), is het ermee eens dat het er allemaal om gaat met welke fondsen een protocol werkt.

“Veel VC’s voegen niet veel waarde toe. De delta tussen kwaliteitsvolle VC’s en de rest is vrij groot, ”zei hij in een verklaring aan CoinTelegraph

Elk van de drie VC’s die meededen aan de verhoging van $ 12 miljoen, brengen extra waarde aan de tafel die een individuele belegger misschien niet kan verzamelen, zei Momtazi.

“Paradigm heeft het protocol geholpen om talent te werven via hun interne HR en netwerk. Ze hebben ook actief geholpen met het doordenken van onze v3-planning. Het verschaffen van inzichten in benaderingen rond onze herarchitectuur, ”zei Momtazi. „Coinbase ventures heeft geholpen met connectiviteit voor vele functies, zowel intern als extern.“

IOSG helpt ondertussen om de druk van Synthetix in China te leiden door te assisteren bij het inhuren van een regionale Chinese leider, evenals bij ‚persoonlijke roadshows en het creëren van educatieve inhoud in het Chinees‘.

De verhoging komt tijdens een bijzonder productieve periode voor Synthetix. Het team kondigde onlangs de lancering aan van synthetische Tesla-aandelen, en SNX was een van de tokens waarvan de deponeringen aantonen dat het de volgende is die wordt vermeld als een Grayscale-investeringsfonds.

Momtazi hoopt dat de nieuwste leden van de gemeenschap kunnen helpen om verder te gaan.