Bitcoin Kranen Bijna $16.000 als Prijs Exploderen 15% in 24 uur

Bitcoin-prijsformulieren Hoogste Dagelijkse Sluiting Sinds januari 2018

De Bitcoin is nog steeds hoger geëxplodeerd in het licht van een verdere daling van de Amerikaanse dollar. De prijs van de toonaangevende Bitcoin Future cryptocentrische valuta heeft bijna $16.000 bereikt, aangezien deze momenteel voor $15.970 wordt verhandeld op toonaangevende spotbeurzen.

Deze prijsstijging resulteert in een aantal interessante trends in de Bitcoin-markt, namelijk een ontwrichting van de prijzen tussen de termijnmarkt en de spotmarkt. Futures-markten lopen nu achter op de spotmarkt, hoewel er ook enkele spotmarkten zijn die sterk achterblijven bij andere spotmarkten. De laatste keer was de markt zo ontwricht als op het hoogtepunt van 2019, of mogelijk zelfs eerder.

Deze ontwrichting kan een bijproduct zijn van het afsluiten van OKEx, waardoor de investeerders van het platform gedwongen werden om munten te kopen zoals stablecoins of Wrapped Bitcoin.

Bitcoin Rally Shocks Investeerders

De Bitcoin-rally heeft investeerders over de hele linie geschokt. Veel beleggers die aan deze rally deelnamen waren eigenlijk kort, zoals blijkt uit de negatieve financieringspercentages die eerder deze week en in het weekeinde werden gezien.

Als gevolg van de sterke stijging zijn alleen al in de afgelopen dag tientallen miljoenen longposities geliquideerd. Er waren er die de rally kort hielden in de hoop de parabolische top te vinden, maar dat is niet gelukt omdat de munt bleef stijgen naar de bovenkant.

Tekenen van een voorlopige top beginnen echter door te schijnen. Ten eerste heeft de Angst- en Hebzuchtindex voor Bitcoin meerjarige hoogtepunten bereikt, waaruit blijkt dat er snel winst kan worden gemaakt.